6/12/12

Καλά Νέα: Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι βλαβερές για την υγεία

Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι όσο ανθυγιεινές νομίζουμε, σύμφωνα τουλάχιστον με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Federico της Νάπολης.


Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Βιντσέντσο Φολιάνο, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, αν η πατάτα είναι τηγανισμένη με το σωστό τρόπο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό θρεπτικό προϊόν.

Ο καθηγητής, σε συνεργασία με το διάσημο ιταλό σεφ Τζουζέπε Ντάντιο, μελέτησαν την απορρόφηση του λαδιού κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος διαφόρων τροφών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πατάτα απορροφά μόλις το 5%, ενώ άλλα λαχανικά, όπως τα κολοκύθια και οι μελιτζάνες απορρόφησαν μέχρι και το 30% του λαδιού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το μυστικό βρίσκεται στο άμυλο. Ο ίδιος ωστόσο προειδοποίησε ότι δεν ισχύει το ίδιο για τις προτηγανισμένες πατάτες και άλλα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Aπό το iefimerida